tasstarget

Tasstarget är ett mycket roligt ''trick'' som man kan få ut mycket av. Det är ett trick som tar lite tid för hunden att förstå vad den ska göra. Använd tex en post it-lapp och lägg på golvet och säg ordet du vill använda. tex. ''nudda'' och hunden lär inte förstå men ta hundens tass och sätt på lappen och säg ordet, sedan beröm med en leksak eller godis. Gör det några gånger. Sedan kan du föra godisen så att hunden följer efter och trampar på lappen av ''misstag'' och beröm. Men kom ihåg att inte hålla på för länge.

När du har lärt hunden att nudda lappen kan du flytta på den. Testa att sätta den på väggen :)

 

Låt detta ta tid och ha tålamod. Det är inte lätt för hunden, och sluta när det går som bäst. Det ska vara roligt att lära sig! :) Men detta trick kan du också utveckla genom att öppna tex en öppen låda och sätta lappen på och säg ''nudda'' eller det ordet du har tänkt att använda så att hunden stänger lådan eller skåpet.

Men se till att hunden har lärt sig att verkligen nudda lappen så det inte bara blir ''flams'' av det hela. Gör det riktigt och rätt från början. Efter ett tag när hunden kan stänga lådan kan du ta bort lappen och peka på den öppna lådan och säg ''nudda''. (Detta tar tid)  lycka till och kommentera gärna om ni har frågor :)

En uppspelt Majken som gör sitt favvotrick!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0