Vår dag

Idag har jag varit hemma från skolan och det var mycket uppskattat av Majken. Men hur dåligt man än mår så måste man ut med sin hund. Så idag har vi gått två rundor i samhället (lös) Andra rundan gick vi med Majkens bästa kompis chihuahuan Måns. Skönt att ha en hund som kommer överens med alla hundar. Nu ligger vi i soffan och kollar på ''mannen som talar med hundar'' lite blandade tankar över detta programmet.


Agility

Jag, mamma, rebecca och Majken drog till växjö vid halv nio. Det var jättekallt i ridhuset så det var mycket kläder för både mig och Majken som gällde. Agilityklassen diskade vi oss för slalomen ville inte som vi, och hoppade inte igenom däcket som annars brukar gå super. Men eftersom vi inte har kunnat träna så var det väntat att det inte skulle bli en felfri runda. Hoppklassen gick galant, fem fel också på slalomen men annars super. Nu är Majken världens tröttaste hund och ligger i soffan och snarkar.

 

Majken ligger på läktaren och värmer sig under filten

 

 

Slalom


laddar upp

Ikväll blir det tjejkväll med snacks hos Rebecca med tjejerna och Majken är självklart med. Det gäller att ladda batterierna tills imorgon då vi ska åka in till växjö för årets första agilitytävling.  Så det blir att gå hem i tid och packa ner det som behövs till imorgon. mat, vatten, varma kläder, godis, leksak och massa mer :)
Idag har vi mest varit hos Rebecca och har varit ute och gått i samhället och kastat snöbollar och Majken älskar det. Önska mig och Majken lycka till för imorgon smäller det!
Laddar upp!

 

 

 

Tjockisjackan var välbehövd i snön

 


Majkens bästa kompis

Katten Ola-conny.

bilden är tagen av: http://srebecca.blogg.se


en hund som inte är som alla andra

ja... som ni ser så är Majken helt galen i majs? hon sitter och skakar när majsburken åker fram, ja det är en smidig belöning iaf ;)

Hundar jag har haft

Första hunden jag hade var en dalmatiner vid namn Pajas. Han hade jag från att jag föddes till jag blev sex år gammal. Om jag skulle beskriva Pajas med tre ord skulle det vara: Vacker, intelligent och uthållig. Pajas var en mycket bra barnvakt och jag ska definitivt skaffa mig en Dalmatiner senare i mitt liv :) Aktiviteter Pajas har genomfört: Valpkurs, Lydnadskurs och utställningskurs.
(bilden är tagen från google)

Andra hunden var en rhodesian ridgeback som hette Sally. Om jag skulle beskriva henne med tre ord så skulle det vara: Mysig, Barnkär och beskyddande. Sally var den hunden man tog med sig ut när det var mörkt och läskigt ute, henne hade jag från att jag var fem år till jag blev femton. Sally var den hunden som jag har haft starkast band med. Aktiviteter sally har genomfört: Lydnadskurs, klickerkurs, aktiveringskurs och valpkurs.

 

Tredje hunden är ju då Majken min franska bulldog. Majken är min första egna hund som jag tävlar agility med, om jag skulle beskriva Majken med tre ord så skulle det vara Aktiv, Mammig och lätthanterlig. Majken ser jag som min bortskämda bebis. Majken har jag haft sen jag var tretton :) Kurser Majken har genomfört: Lydnadskurs, grundkurs, Agilitykurs 1,2 & 3.

 

 


snark i soffan

Det blev en lång stund ute i snön, säkert två timmar. Sen följde Majken med hem till rebecca och var med på pokerkväll uppskattat att busa med Ola-Connys brorsa :) Nu ligger hon nästan medvetslös på soffan så ska snart bära in henne i sängen. sååå trött, men passade på att ta en bild på henne när hon sov. gullenos


Gos

Idag är en snöig söndag som både jag och Majken vill ligga på soffan och lata oss. Men det går ju inte... snart blir det en runda i samhället som är täckt av snö. Konditionen måste vara på topp för i februari ska jag och Majken tävla för första gången i år :) Men det är svårt med träningen pga snön så det blir långa promenader ist.
Naniga Majken

tasstarget

Tasstarget är ett mycket roligt ''trick'' som man kan få ut mycket av. Det är ett trick som tar lite tid för hunden att förstå vad den ska göra. Använd tex en post it-lapp och lägg på golvet och säg ordet du vill använda. tex. ''nudda'' och hunden lär inte förstå men ta hundens tass och sätt på lappen och säg ordet, sedan beröm med en leksak eller godis. Gör det några gånger. Sedan kan du föra godisen så att hunden följer efter och trampar på lappen av ''misstag'' och beröm. Men kom ihåg att inte hålla på för länge.

När du har lärt hunden att nudda lappen kan du flytta på den. Testa att sätta den på väggen :)

 

Låt detta ta tid och ha tålamod. Det är inte lätt för hunden, och sluta när det går som bäst. Det ska vara roligt att lära sig! :) Men detta trick kan du också utveckla genom att öppna tex en öppen låda och sätta lappen på och säg ''nudda'' eller det ordet du har tänkt att använda så att hunden stänger lådan eller skåpet.

Men se till att hunden har lärt sig att verkligen nudda lappen så det inte bara blir ''flams'' av det hela. Gör det riktigt och rätt från början. Efter ett tag när hunden kan stänga lådan kan du ta bort lappen och peka på den öppna lådan och säg ''nudda''. (Detta tar tid)  lycka till och kommentera gärna om ni har frågor :)

En uppspelt Majken som gör sitt favvotrick!


underbara djur


aktivering inne

Något som Majken tycker om när man tar en burk eller liknande upp och ner och lägger godis under, så fårhunden kämpa för sin belöning!

Aktivering på promenaden

Majken ville inte alls kliva upp idag, hon låg kvar under täcket och när jag äntligen fick upp henne sprang hon till soffan och la sig unden en filt, frusen som hon är.
Men sen åkte täcket på och det blev en promenad. Något som är mycket uppskattat och är bra hjärngympa för hunden är att ta med godis och sätta fast i träden så hunden får leta. Lite variaton är alltid kul!

 

Regntäcke med flis från Huttra behövs när det har kommit snö

 

Även katten Ola-Conny följde med.

Letar godis!

 


De tio vanligaste hundnamnen 2011

  1. Molly
  2. Wilma
  3. Ludde
  4. Bella
  5. Ronja
  6. Bamse
  7. Sigge
  8. Alice
  9. Rocky
  10. Selma

''pootrap''

Blir förbannad när jag hittar sånt här. Om man har ork att ta hand om en hund och ut och promenera flera gången om dagen så borde man väl orka att ta upp skiten efter sin hund? Stackars hund säger jag bara, förnedrande. Man måste ju ändå ta bort påsen från selen? åh idiotiskt!


Slalom

Det första jag gjorde när jag kom hem idag var att sätta upp slalompinnarna, man måste passa på när det inte är någon snö. Det gick bättre än förväntat och Majken klarade alla pinnar på första försöket.
När du ska lära din hund att gå slalom så ha något gott eller en leksak som hunden får följa mellan pinnarna. Använd inte för många pinnar och träna en kort stund per gång så hunden inte tröttnar. Du kan börja med att ha rätt så stort mellanrum mellan pinnarna. Sluta när det går som bäst. När du går jämte slalompinnarna och låter hunden följa din hand kan du också sätta ut ditt ben som en ''vägg'' så hunden måste gå genom pinnarna och glöm inte det viktigaste beröm hunden mycket. Med nått gott eller en rolig leksak, och säg aldrig nej eller fy när hunden gör fel. Bara börja om på nytt för agility ska vara roligt! Glöm inte att hunden ska alltid gå in till höger om den första pinnen. Låt det ta tid och gör det sakta. Lycka till! :)


Om Majken

Majken är en fransk bulldog (tik) som är född 15/8-08. Majken är en mycket glad och framåt Fralla som jag tränar och tävlar agility med. Kurser Majken och jag har gått är: Grundkurs. Lydnad 1. Agility 1,2 & 3.

Mysig
Aktiv
Jättebra
Kul
Envis
Närgången


Vad min blogg kommer att handla om

Hej och välkomna till min och Majkens blogg. Denna bloggen kommer handla om Majken såklart, träning, tävling, tips och trix och allt annat som har med hundar och göra :) Det ska också vara med mycket bilder och frågor till er läsare som jag gärna vill ha svar på!

hejhej

test

RSS 2.0